top of page

HidroPlus-cheques voor drie GROS-organisaties

Van de 29 ontwikkelingsprojecten die de Antwerpse drinkwatermaatschappij Pidpa dit jaar goedkeurde voor een  HidroPlus-toelage, werden er liefst drie ingediend door inwoners van Schilde. Niet slecht, als je weet dat 64 steden en gemeenten partner van Pidpa zijn.

Eén NGO en twee vierdepijlerorganisaties zagen daardoor hoe de subsidie die ze eerder kregen van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) van Schilde verdubbeld werd: Damiaanactie voor een sanitair project in Mbandaka, Congo, Vleugels van Hoop voor het installeren van waterpompen in Muleba, Tanzania, en Stichting Hubi en Vinciane voor een driejarenplan dat in vijftig scholen in Benin zal zorgen voor drinkbaar water en behoorlijk sanitair.

Het overhandigen van de HidroPlus-cheques van respectievelijk 2.180 (Damiaanactie) en 2.470 euro gebeurde zaterdag 26 maart in het gemeentehuis van Schilde.

Met een totaal budget van ongeveer 80.000 euro ondersteunt Pidpa dit jaar 29 projecten in Tanzania, Congo, Benin, Ecuador, Oeganda, Mali, El Salvador, Haïti, Nigeria, Togo, Brazilië, Malawi, Niger, Cambodja, Kameroen, Gambia, Irak, Kenia, en India. Samen met de gemeente Schilde en de diverse ontwikkelingsorganisaties helpt Pidpa via het HidroPlus-project de wereld weer een beetje aan water! (Foto's Paul De Groot)

FOTO GROS SCHILDE - CHEQUES PIDPA.jpg

Van links af GROS Schilde-voorzitter Pol Jonnet, Tine Demeulenaere van Damiaanactie, Pidpa-afgevaardigde Koen Snyers, Bob en Sonny Abbeloos-Singelyn van Vleugels van Hoop, Muriel Billiau van Stichting Hubi en Vinciane, en de Schildese schepen van Ontwikkelingssamenwerking Marian Van Alphen.

PIDPA Damiaanactie.jpg
PIDPA Vleugels van Hoop.jpg
PIDPA Stichting Hubi & Vinciane.jpg

Pidpa-afgevaardigde Koen Snyers met achtereenvolgens Tine Demeulenaere van Damiaanactie, Bob en Sonny Abbeloos van Vleugels van Hoop, en Muriel Billiau van Stichting Hubi en Vinciane.

bottom of page