Schilde FairTrade-gemeente… werkt alleen met jou erbij!

FAIRTRADE%202_edited.jpg
FAIRTRADE 1.jpg

Ruim twee op de drie Vlaamse gemeenten hebben de titel 'FairTrade-gemeente' al behaald, waaronder onze directe buurgemeenten. Nu Schilde nog. Die titel verdien je omdat de voltallige bevolking - van burgemeester tot cafébaas, van ondernemer tot schoolgaande jeugd - ervoor gewerkt heeft, en er zich nog steeds voor inspant.

Het verschil met niet-FairTrade-gemeenten:

  • In winkels, cafés en restaurants kunnen klanten FairTradeproducten kopen.

  • De gemeente geeft zelf het goede voorbeeld in haar aankoopbeleid.

  • Ook scholen, verenigingen en lokale ondernemingen trekken de kaart van eerlijke handel: bij feesten, opendeurdagen, activiteiten…

  • Lokale landbouwers krijgen een stevig duwtje in de rug.

Verleden jaar, en waarschijnlijk dit jaar ook, behaalde Schilde een zeer goede score op de 'fairometer'. Dit apparaat meet de FairTrade-inspanningen die een gemeente en haar inwoners het jaar daarvoor hebben geleverd. Ondanks corona zat Schilde niet stil!

Wil je Schilde helpen ook FairTrade-gemeente te worden? Wij zijn nog op zoek naar méér vrijwilligers om deel uit te maken van de Trekkersgroep. Vele handen maken het werk lichter, creativiteit en inspiratie vinden elkaar sneller. Deze groep is echt nodig om de titel te behalen.

Heb jij een fair hart? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij de Dienst Gezin en Welzijn, Eugeen Dierckxlaan 24, of bij sonja.corrynen@schilde.be, 03/380.07.47.

Hoe vlugger, hoe liever, zodat we van start kunnen gaan, want vele ideeën liggen klaar om in een eerlijke(re) wereld geboren te worden.

GROS-journaal
Projecten
Activiteiten