top of page

 

WWWereldmuziek

                                              

Concert voor 20 jaar GROS Schilde

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) van Schilde bestaat 20 jaar. Om dat te vieren organiseert de GROS op zaterdag 29 oktober 2022, net voor het ingaan van de Wintertijd, een concert van Wereldmuziek in Werf 44, Schoolstraat 44 in Schilde.

Twee groepen maken er een unieke avond van.

Wij is het muzikale verhaal van twee Vlamingen en drie anderstaligen die Nederlands leerden. In deze voorstelling werken Lennaert Maes en Andries Boone, die al tien jaar optreden voor wie Nederlands leert, samen met Hussein Rassim uit Irak, Asia Obstarczyk uit Polen en Jérémie Hakeshimana uit Burundi. De laatste drie waren al professionele topmuzikanten in hun geboorteland. Aan liedjes van bij hen geeft Wij een Nederlandse versie, terwijl liedjes van bij ons een exotische invulling krijgen. Zo brengt Wij muziek uit de hele wereld met het Nederlands als voertaal. Klik hier voor een eerste kennismaking met deze groep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                          Wij. (Foto Bert Huysentruyt)

Refa heette oorspronkelijk Refugees for Refugees. Maar na vijf succesvolle jaren met ruim honderd optredens in binnen- en buitenland, veel lovende kritieken, twee cd’s (‘Amerli’ en ‘Amina’) en de Klara voor beste Belgische wereldmuziekalbum in 2019, besloot de groep haar naam te veranderen. “Door de naam Refugees for Refugees werden we in een slachtofferrol geduwd”, zegt de Syrische ud-speler Tarek Alsayed daarover. “We willen in de eerste plaats gezien worden als muzikanten, als mensen, en niet als vluchtelingen. We willen dat organisatoren ons programmeren voor onze muziek, en niet omdat we ooit vluchtelingen waren.” Met virtuoze musici uit Syrië, Tibet, Iran, Afghanistan, Turkije en België creëert Refa een origineel repertoire op het kruispunt van verschillende tradities. Hoe dat klinkt, hoort u hier.

 

 

 

 

                          Refa. (Foto Muziekpublique)

 

Met WWWereldmuziek wil de GROS ook de aandacht vestigen op zijn eigen WereldWijde Web: de vele grote NGO’s en kleinschalige projecten voor ontwikkelingssamenwerking, verspreid over vier continenten, die al twintig jaar op de steun van Schilde kunnen rekenen.

Het concert op zaterdag 29 oktober begint om 20 uur. Tijdens de pauze biedt GROS Schilde een receptie aan.

 

Tickets kosten 20 euro (voor jongeren onder 18, 65-plussers en houders Vrijetijdspas: 15 euro). U kunt die bestellen

on line via www.universe.com (betaling met bancontact of creditcard), waarna u de tickets per mail ontvangt;

door overschrijving op rekening BE22 9730 6801 7747 van GROS Schilde (mededeling: WWWereldmuziek + aantal tickets à 20 of 15 euro) + een mailtje naar gros@schilde.be, zodat we de tickets kunnen opsturen.

Hebt u nog vragen? Bel 0476/23.93.18!

Wij 1 (Foto Bert Huysentruyt).jpg
Refa (Foto Muziekpublique)_edited.jpg
GROS-journaal
Projecten
Activiteiten
bottom of page